Brillenglazen

Brillenglazen

Brillenglazen van Zeiss, Essilor Varilux

Binnenhof Optiek adviseert brillenglazen van topmerken zoals onder andere Zeiss, Essilor Varilux etc. Zij bieden de beste kwaliteit en staan garant voor helder zicht en maximaal kijkcomfort. Onze deskundige medewerkers nemen graag de tijd om u uitvoerig over alle mogelijkheden te informeren. Wilt u dunne of zelfs superdunne glazen? Kiest u voor een beschermende coating waardoor uw glazen langer mooi blijven en u minder hoeft te poetsen? Bent u op zoek naar meekleurende glazen of glazen met een tintje? Wij vertellen u graag alle voordelen en beperkingen van de verschillende mogelijkheden.

Uit ervaring weten wij dat er over de prijs en de kwaliteit van brillenglazen vaak veel onduidelijkheid bestaat. Slechts weinig mensen weten wat voor glazen zij in hun bril hebben en waarom. Net als bij de meeste andere producten bepalen de eigenschappen van de glazen in belangrijke mate de prijs. Daarom toch een paar tips waar u altijd op kunt letten.

Voor de juiste keuze van het voor u meest geschikte glastype, is deskundig advies gewenst. Uw bezigheden in werksfeer en vrije tijd bepalen, samen met het brilvoorschrift, de meest geschikte oplossing voor uw specifieke kijkprobleem. U zult zich het prettigst voelen met een montuur en brillenglazen die op uw persoonlijke wensen is afgestemd en bovendien een optimaal kijkcomfort biedt. Neem daarom gerust de tijd voor de aanschaf van uw bril. De oogspecialisten van Binnenhof Optiek staan voor u klaar.

Veraf & Dichtbij

Wie jong is en op afstand of dichtbij niet scherp ziet, krijgt enkelvoudige glazen in zijn of haar bril. Wie ouder wordt krijgt ook nog eens te maken met een leesprobleem. Dat wordt dan weer gecorrigeerd met brillenglazen waarmee u op afstand en van dichtbij scherp kunt zien. De modernste versie daarvan heet “multifocaal” wat betekent dat er meerdere sterktes in het glas verwerkt zijn. Met het bovenste deel kijkt u in de verte, met het onderste deel leest u. De verhouding tussen verte- en leesdeel en de vloeiende overgang van het ene deel in het andere bepaalt de kwaliteit van het glas. Daarin bestaan heel veel verschillen. Hoe mooier het glas gemaakt is, hoe sneller u er aan went en hoe plezieriger u kijkt.

Dun & Superdun

Fabrikanten van brillenglazen zijn er de afgelopen jaren in geslaagd de brillenglazen steeds dunner en lichter te maken. Dat ziet er niet alleen veel mooier uit, het zit ook veel lekkerder. Een bril mag niet zwaar op de neus drukken en al helemaal niet afzakken. De dikte van het glas wordt weergegeven met een indexcijfer. Hoe hoger het cijfer, hoe dunner het glas. Goedkope glazen hebben vaak een laag indexcijfer en zijn dus relatief dik. Voor mooiere en dunnere glazen moet u bij de goedkope aanbieders dan ook vaak flink bij betalen waardoor u uiteindelijk veel duurder uit bent dan u op grond van de advertentie gedacht had.

Comfortabel & Veilig

Naast gewone transparante brillenglazen kunt u ook kiezen voor glazen met een kleurtje of voor glazen die van kleur kunnen veranderen. Die laatste zijn binnen helder en transparant en kleuren buiten in de zon donkerder. Dat geeft de ogen rust en voorkomt vermoeidheid. Bovendien beschermt het altijd tegen schadelijke UV-straling.

Speciale brillenglazen

Naast de brillenglazen die geschikt zijn om veraf en/of dichtbij scherp te zien, zijn er ook nog tal van speciale brillenglazen verkrijgbaar. In overleg met onze experts kunt u desgewenst voor zulke glazen kiezen of een extra bril met speciale glazen laten maken. Zo zijn er brillenglazen waarmee u ’s avonds in het donker beter kunt zien. Sommige mensen hebben last van nachtblindheid of zien ’s nachts minder scherp. Met de nieuwste technieken kan dit verbetert of zelfs verholpen worden.Wanneer u vaak achter de computer zit is een computerbril een uitkomst. Een computerbril is vergelijkbaar met een leesbril maar de positie van het leesgedeelte en de kijkafstand zijn aangepast aan de houding achter het beeldscherm.