CBR Rijbewijskeuring Rotterdam

CBR Rijbewijskeuring

CBR Rijbewijskeuringen Rotterdam

Op zoek naar een betrouwbaar adres voor CBR Rijbewijskeuringen in Ommoord, nabij de Hesseplaats? Bij ons op locatie kunt u zeer snel terecht voor een CBR rijbewijskeuring en/of gezichtsveldonderzoek door een oogarts. Tevens bent u bij ons aan het juiste adres voor een Eigen verklaring keuring door een CBR keuringsarts.

Doordat wij met ons eigen team van CBR keuringsasrtsen en CBR oogarts werken, hoeft u bij ons minder lang te wachten dan in het ziekenhuis. Sterker nog, u kunt doorgaans direct bij ons terecht. Naast CBR keuringen bieden wij ook andere rijbewijskeuring gerelateerde zorgvragen aan.

Telefoon & Email

010 - 456 3611
info(at)binnenhofoptiek.nl

Adres

Binnenhof 56
3068 JW Rotterdam
Nederland

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Di - Vrij: 09:30-17:30
Zaterdag: 09:30-17:00
Zondag: Gesloten

CBR rijbewijskeuring op korte termijn

Bij de keuring door een oogarts wordt uw gezichtsvermogen met en zonder bril opgenomen. Neem daarom altijd uw vertebril mee naar de afspraak. Het gezichtsveld wordt vastgesteld door middel van de confrontatiemethode. Als hierbij afwijkingen worden gevonden of indien onderliggende medische problematiek daar aanleiding voor geeft, kan aanvullend een gezichtsveldonderzoek nodig zijn. Hiervoor hoeft geen aparte afspraak te worden gemaakt. Ook zijn daar extra kosten aan verbonden. Indien u bekend bent met glaucoom met gezichtsveldbeperkingen of met diabetes waarvoor uitgebreide laserbehandelingen zijn verricht, dan wordt u verzocht om dit bij het maken van uw afspraak aan te geven, zodat wij rekening kunnen houden met gelijktijdige inplanning van een gezichtsveldonderzoek (perimetrie).

Aan de hand van het oogheelkundige onderzoek zal de oogarts een beoordeling geven over de te verwachten duur van uw rijgeschiktheid. Dit is een niet bindend advies aan het CBR. De medisch adviseur van het CBR kan hiervan afwijken.
Bij het onderzoek is het mogelijk dat u pupilverwijdende oogdruppels toegediend krijgt, waardoor u enige tijd wazig zult zien. Wij adviseren u dan ook niet zelf auto te rijden, maar met fiets of openbaar vervoer te komen of u te laten rijden.

  • Standaard CBR-keuring oogarts
  • Aanvullend gezichtsveldonderzoek (perimetrie) oogarts: een meting van het gezichtsveld volgens de methode Esterman 160 graden
  • Spoedafspraak

Bel voor het maken van een afspraak bij een van onze oogartsen: 010 - 456 3611

Eigen verklaring

Voor de “Eigen verklaring” keuring door een CBR keuringsarts kunt u iedere 2e dinsdag en 4e woensdag van de maand bij ons terecht en heeft u nodig:

  • Keuringsformulier (= Eigen verklaring)
  • Rijbewijs of andere legitimatie
  • Uitdraai van apotheek (ook als u geen medicatie gebruikt)
  • Bril die in de auto wordt gedragen (bij contactlenzen, de sterkte van de lenzen)
  • Een paar druppels urine, niet ouder dan ca. 2 uur (potje bij uw huisarts of apotheek verkrijgbaar)

Kosten CBR Keuring

  • Kosten keuring € 35 voor rijbewijs A/B/E (met BuurtPas voordeel € 30,-)
  • Kosten keuring € 55 voor (groot)rijbewijs C/D/E en taxipa

Kosten van een CBR-keuring komen op grond van de wet voor eigen rekening. Deze kosten worden niet door uw ziektekostenverzekering gedekt.

Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak: 010 - 456 3611