diabetes controle

Bent u diabeet? Dan weet u als geen ander dat regelmatig controle van uw ogen essentieel is. Bij Binnenhof Optiek, kunt u terecht voor een diabetes controle; oogcontrole, speciaal voor diabetici.

Wat is diabetes retinopathie?

Wanneer onze specialist spreekt over diabetische retinopathie (diabetes op de ogen), spreekt hij over een complicatie van suikerziekte die de ogen aantast. Dat komt namelijk door de eigenschap van suiker, om de bloedvaten van het hele lichaam te verzwakken. De bloedvaten in en rond het netvlies van het oog, zijn daarbij helaas niet uitgesloten.

Het netvlies

De functie van het netvlies is om licht om te zetten in elektrische signalen zodat via de oogzenuw dit kan worden doorgezet aan de hersenen. Wanneer sprake is van diabetische retinopathie, raken de bloedvaten in het netvlies beschadigd. De bloedvaten kunnen gaan bloeden of vocht lekken. Het netvlies kan door de bloedingen of lekkage beschadigd raken. De beelden die u dan ziet, zijn wazig.

Waarom een diabetes controle?

Doordat diabetische retinopathie zich geleidelijk ontwikkelt, merkt u er zelf weinig van. Tot het moment dat het netvlies al significant is aangetast. Problemen die u kunt ervaren:

  • Minder zien
  • Wazig zien
  • Wisselend zien

Tijdige opsporing is de beste bescherming. Laat uw ogen dan ook regelmatig controleren door een van onze optometristen.

Wat kan Binnenhof Optiek voor u betekenen?

Bij Binnenhof Optiek kunnen onze optometristen een diabetes controle voor u uitvoeren. Zij zijn gespecialiseerd in het detecteren van diabetische retinopathie. De controle staat uit een aantal punten, waaronder:

  • Bepalen van uw gezichtsscherpte (oogmeting)
  • Netvliesfoto (fundus fotografie)
  • Beoordeling

Wanneer er sprake is van een negatieve beoordeling volgt een spoedige doorverwijzing naar een van onze oogartsen. Wanneer er sprake is van een positieve beoordeling blijft u bij ons voor de jaarlijkse controle.

Kom voor een diabetes controle langs bij de Binnenhof Optiek. Bel direct om een afspraak te maken: 010 – 456 3611.