background

Multifocale glazen

Multifocale glazen: Veraf en nabij scherp

Multifocale brillenglazen waren decennia terug een geweldige en revolutionaire doorbraak: het gaf eindelijk het vermogen om door een glas niet alleen dichtbij maar ook veraf scherp te kunnen zien. Elke voordeel heeft dan jammer genoeg wel weer zijn nadeel. Namelijk bij multifocale glazen heb je altijd dat er enige beeldvertekeningen in de zijkant ontstaan in het glas.

Dit komt door: De overgang van het verte- naar het dichtbij gebied wordt of aan de achterkant, of aan de voorkant van de glazen geslepen. In allebei van de situaties is het resultaat hiervan dat de vervorming van het glas, zorgt voor een verkleining van het kijkoppervlak. Door DH techniek wordt dit probleem opgelost, door multifocale glazen te ontwikkelen met optimale benutting van zowel de voor als achterzijde van de glazen.

Dankzij de unieke HD technologie wordt de vertekening via een nauwkeuriger (freeform 3D) slijptechniek optimaal over de voor- én achterkant verdeeld. Dit klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar het resultaat is een stuk comfortabeler zicht. Met minimale vertekening geniet u van een breder zicht en een moeiteloze overgang van veraf naar dichtbij.

Laat u vrijblijvend adviseren door Binnenhof Optiek; de multifocaal specialist.