nachtlenzen

Nachtlenzen

Nachtlenzen, wat zijn dat?

Nachtlenzen zijn aangepaste contactlenzen die ’s nachts/met slapen worden gedragen.

Nachtlenzen worden ’s nachts gedragen, wanneer u geniet van uw nachtrust. Gedurende de nacht corrigeren de lenzen vervolgens uw ogen. Bij het wakker worden dienen de lenzen weer uit te gaan waardoor u heel de dag scherp kunt zien, zonder het gebruik van hulpmiddelen als een bril of contactlenzen.

Hoe werkt het?

De lenzen hebben geen direct contact met het hoornvlies maar drijven op de traanfilm. De voorkant van het hoornvlies wordt enigszins platter door de speciale vorm van de lens die de traanfilm stimuleert om dat proces op gang te brengen. Direct na het dragen van deze lenzen voor een nacht kunt u voor 1 t/m 2 dagen scherp zien, zonder het gebruik van hulpmiddelen. Het hoornvlies gaat weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm wanneer u stopt met dragen van deze lenzen.

image
Nachtlenzen in Rotterdam

Voor een compleet advies voor uw nachtlenzen bent u bij Binnenhof Optiek in Rotterdam aan het juiste adres. Stap binnen voor een vrijblijvend onderzoek.

De situaties waarin nachtlenzen te adviseren zijn

Tot een min-sterkte van ongeveer -5.00, is voor iedereen de nachtlens een mogelijkheid voor een scherper zicht, zonder hulpmiddelen. Daarnaast zijn er ook diverse situaties waarbij het dragen van (normale/reguliere) als hinderlijk ervaren kan worden. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Hooikoorts
  • Droge ogen
  • Vermoeide ogen tijdens computerwerk
  • Bij het uitvoeren van een contactsport(en)
  • Bij het werken in een stoffige ruimtes
Neem contact op voor meer informatie, zodat we kunnen zien of uw ogen voor nachtlenzen in aanmerking komen!