oogmeting

Oogmeting Rotterdam

Oogmeting: Onze onderzoeken

Toe aan een oogmeting? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Doordat wij de beschikking hebben over uitsluitend gediplomeerde optometristen, opticiens en contactlensspecialisten kunnen wij onze bezoekers in alle opzichten van dienst zijn. De basis van al onze onderzoeken is onze uitgebreide oogmeting op maat.

Onze standaard procedure werkt als volgt: Als eerst willen wij graag de reden weten waarom u dit onderzoek nodig vindt. Hierna checken we de gezichtsscherpte eerst zonder correctie en vervolgens met correctie of brillensterkte en vernieuwende sterkte. De nieuwe verkregen gegevens worden hierna vergeleken met de bestaande situatie. Een beoordeling van de kijkcondities volgt, op basis van deze beoordeling wordt u geadviseerd. Daarnaast informeren we ook naar uw gezondheidssituatie, eventueel gebruik van medicijn(en) en naar mogelijke allergie├źn. Vervolgens wordt de oogdruk gemeten. Ook kijken we naar de naar de samenwerking van de ogen met betrekking op elkaar. Wanneer er een aanleiding is voor verder optometrisch onderzoek, dan wordt dit in alle gevallen worden aangegeven door de opticien.

Vergoeding verzekering

We kunnen ook altijd uitzoeken of u in aanmerking komt voor een vergoeding bij uw ziektekostenverzekeraar.

Objectieve meting

De objectieve meting begint altijd met met een autorefractor. Zoals de naam van de meting doet vermeden, verricht dit apparaat een objectieve meting van je ogen. In ons vak wordt dit ook wel de voormeting genoemd. De voormeting geeft de opticien een indicatie van de sterkte en cilinderafwijking. Tot slot meet dit apparaat ook je Pupil Distance (PD), ofwel je pupilafstand.

Subjectieve meting

Zodra de objectieve meting is afgerond, gaat de opticien van start met een subjectieve meting. De reden hiervoor is dat de voormeting nooit exact klopt. De subjectieve meting wordt gestart met een phoropter en een letterkaart. De opticien kijkt zo wat voor jou de juiste sterkte is.

Verder wordt ook de cilindersterkte (mocht je deze hebben) gemeten, met de daarbij behorende As.

Bovenstaand proces wordt eerst voor het rechter- en het linkeroog apart van elkaar gemeten. Tot slot wordt er nog een meting gedaan met beide ogen tegelijk open. Zodra dit afgerond is, krijg je als laatste stap vaak een pasbril op met daarin losse glazen op de juiste sterkte.