binnenhof ingang

Over ons

 

Wie zijn wij?

Binnenhof Optiek is een optiekspecialist in Rotterdam waar u terecht kunt met al uw vragen en benodigdheden met betrekking tot oogzorg.

Ons team van specialisten, met onder andere HBO-optometristen, contactlensspecialisten en een oogarts, is u graag van dienst. Bij onze eigen oogartspraktijk kunt u snel terecht voor een afspraak met onze eigen oogarts, voor bijvoorbeeld een rijbewijskeuring.

zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars

Binnenhof Optiek werkt nauw samen met alle zorgverzekeraars in Nederland. U bent bij ons in de juiste handen.

Binnenhof Optiek is een Beter Zien opticien, dat betekent dat wij naast “normale” brillen ook speciaal voor zeer slechtziende mensen Low Vision hulpmiddelen kunnen aanmeten en leveren. U kunt hierbij denken aan een loepen- of telescoopbril, maar ook aan eenvoudigere hulpmiddelen zoals een handloep en loeplamp. Onze Low Vision specialisten vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Binnenhof Optiek levert een verscheidenheid aan contactlenzen. Namelijk: harde lenzen, zachte lenzen, nachtlenzen, multifocale lenzen en vormvaste lenzen. Voor meer informatie omtrent de verschillen tussen deze lenzen, adviseren wij u onze pagina contactlenzen te bezoeken.

Het doel van low vision hulpmiddelen is het bieden van vergroting. Immers, als we slecht kunnen zien, dan herkennen we grotere dingen makkelijker dan kleine. U gaat met een low vision hulpmiddel dus niet scherper zien, maar het vergemakkelijkt het zien bij bepaalde taken of maakt bepaalde activiteiten weer mogelijk. Er bestaat geen universeel hulpmiddel dat u de hele dag kunt dragen (zoals een gewone bril) waarmee alle problemen zijn opgelost.

Doordat wij de beschikking hebben over uitsluitend gediplomeerde optometristen, opticiens en contactlensspecialisten kunnen wij onze bezoekers in alle opzichten van dienst zijn. De basis van al onze onderzoeken is onze uitgebreide oogmeting op maat.

Het is verstandig om, voordat u naar de rijbewijskeuring komt, na te gaan of uw ogen nog voldoende zijn. Binnenhof Optiek voorziet in zowel rijbewijskeuringen met behulp van een gecertificeerde arts, alsmede in “reguliere” oogmetingen door gecertificeerde opticiens en optometristen.

Naast een uitgebreide collectie modieuze correctiemonturen, bieden we ook een divers aanbod van zonnebrillen aan. Een zonnebril is meer dan een bril tegen verblindend licht. In de loop der jaren is de zonnebril een modeaccessoire geworden dat elk seizoen terugkomt. Naast het comfort en hoe de bril u staat is het voor een zonnebril ook erg van belang of de bril de gewenste bescherming, kan bieden tegen schadelijke UV-straling in zowel de zomer als de winter periode. Daarom is het ook altijd mogelijk om de gewenste zonnebril op uw sterkte te maken.

Uw ogen; een kostbaar bezit

Ook wij beseffen dat uw ogen een kostbaar bezit is voor u. De vaardigheid om te kunnen kijken en waarnemen is dan ook zonder twijfel van levensbelang, om optimaal te kunnen functioneren.

Dagelijkse handelingen als: autorijden, de krant lezen, een mailtje lezen of het lezen van de ondertiteling, zouden als erg moeilijk en onprettig worden ervaren. Door het steeds onscherper en smaller worden van uw gezichtsveld.

Daarom wordt het te zeerste aangeraden om regelmatig uw ogen na te laten kijken. Dit is niet alleen noodzakelijk om te kijken of uw huidige bril of contactlenzen, nog het zicht van uw ogen optimaal kan stimuleren. Daarnaast ook om uit te sluiten of er mogelijk een (familiaire) oogziekte aanwezig is. Onze opticiens kunnen u tijdig informeren wanneer er meer aan de hand is met uw ogen dan alleen een verandering in brilsterkte, in deze gevallen zult u doorgestuurd worden naar onze eigen Optometristen, voor verder onderzoek.

De optometrist kunt u dan vervolgens van een optimale ‘gezondheidscheck’ voorzien wanneer nodig. Met onze moderne techniek kunnen onze specialisten uw ogen volledig screenen op vele aandoeningen, waardoor er tijdig een oplossing verschaft kan worden wanneer nodig.Wilt u weten wat wij voor u en uw ogen kunnen betekenen? Onze specialisten helpen u graag verder.

E: info(at)binnenhofoptiek.nl
P: 010 - 456 3611
A: Binnenhof 56, 3068 JW, Rotterdam, Nederland

Zondag - Maandag: Gesloten
Dinsdag - Vrijdag: 9:30 - 17:30
Zaterdag: 9:30 - 17:00