Schoonmaaktips voor uw bril

Uw bril is het hulpmiddel, voor wellicht uw meest kostbare bezit; de ogen. Het is logisch dat u daar dan optimaal, en zo lang mogelijk, van wilt genieten. Het onderhoud van uw bril is dan ook belangrijk. In dit artikel leest u schoonmaaktips om uw bril te onderhouden.

Wat u niet moet doen

Laten we beginnen, met wat u niet moet doen. Materialen die u niet moet gebruiken voor het schoonmaken van uw bril, zijn: tissues, keukenrol of papieren zakdoeken! Al deze materialen bevatten namelijk houtvezels. Houtvezels kunnen uw glazen beschadigen. Vochtige, kant-en-klare, brildoekjes? Liever niet! Het is namelijk mogelijk dat deze standaard doekjes de coating van uw bril aantasten.

Wat moet u dan wel doen?

Bij Binnenhof Optiek hebben wij speciale microvezel brillendoekjes. Deze kunt u bij de balie aanvragen. Ook hebben wij zachte brillendoekjes, die wij standaard bij de bril meeleveren. Tot slot hebben wij eveneens een brillenspray voor het reinigen van de glazen. Deze spray is vooral handig, wanneer er geen kraan in de buurt is en uw glazen erg vuil zijn.

Reinigen van uw brillenglazen

Het is wellicht iets wat u dagelijks doet, of misschien juist nooit: het reinigen van de brillenglazen. Dit kunt u het beste doen met lauw water. Let op, zorg er voor dat het niet te heet is! Samen met wat afwasmiddel, zonder toevoeging van citroen, en een zachte doek, is uw bril weer spik en span. Door de bril eerst te wassen met afwasmiddel, verwijdert u de vuiligheid, wat de kans op krassen tijdens het poetsen laat afnemen. Voor speciale materialen zoals leer, hout, hoorn en bamboe is bovenstaande reiniging wellicht niet geschikt. Neem dan contact op met een van onze specialisten die u graag verder helpt.

Hoge temperaturen & chemische stoffen

Uw bril is niet bestand tegen hoge temperaturen. Vermijd dan ook om uw bril op of in het dashboardkastje, raamkozijn, radiator of openhaard te leggen. Verder zijn chemische stoffen als aceton, ammoniak, huishoudmiddelen, e.d. ook funest voor uw bril.

Beschermhoesje

Draagt u de bril niet? Plaats uw bril dan in een goede beschermende briletui. De voorkeur gaat daarbij uit naar een hard exemplaar, zodat de bril ook in de tas veilig is. Bij Binnenhof Optiek ontvangt u, bij aankoop van een bril, altijd een etui.

De brilcheck

Wanneer u de bril al enige tijd gebruikt, kan de pasvorm van de bril minder worden en vuiligheid ontstaan op plaatsen waar u niet makkelijk bij komt. Een van onze medewerkers helpt u hier graag bij. Zie het als een onderhoudsbeurt voor uw bril. Zij zullen de bril reinigen in een ultrasone bad, indien nodig de neuspadjes vervangen, de schroefjes nalopen en indien gewenst, de bril opnieuw stellen.

Bij Binnenhof Optiek kunt u gerust binnen lopen met uw vragen over uw bril. Ook wanneer u de bril niet bij ons gekocht heeft.