second opinion

Wellicht heeft u (kort geleden) een nieuwe bril gekocht, maar ervaart u toch klachten? Een second opinion bij de Binnenhof Optiek kan uitkomst brengen ove de kwaliteit van uw bril.

Gewenning of Second Opinion?

De laatste generatie multifocale brillenglazen staan bekend om een snelle gewenning. Dat betekent dat u slechts een korte periode lichte klachten kunt ervaren, omdat uw ogen zich aanpassen aan de nieuwe glazen. Duurt het echter enige tijd? Dan kan het zijn dat uw glazen niet goed zijn aangemeten. Uw glazen zijn net zo goed als het advies van de specialist. Daaronder vallen de oogmeting, het montuuradvies alsook het type multifocale glas en de positionering van de brillenglazen. Belangrijk is daarbij ook welke verdere uitleg u heeft gekregen. Denk daarbij aan de gezondheid van uw ogen en waar u de bril voor kunt gebruiken.

Wanneer is het gewenning of een klacht?

Alhoewel er veel klachten worden toegeschreven aan gewenning bij een multifocale bril, zijn deze klachten doorgaans niet aanwezig wanneer de bril juist is aangemeten. Klachten die doorgaans worden genoemd, zijn: struikelen, stijve nek, duizeligheid en vermoeidheid. Zeker wanneer klachten blijven aanhouden, is er geen sprake van gewenning.

Bovenstaande klachten kunnen gepaard gaan met andere klachten, zoals:

 • Hoofdpijn
 • Lichtgevoeligheid
 • Moeite met langdurig lezen of lezen in de schemering
 • Vermoeide/tranende/droge/branderige ogen
 • Niet lang achter de computer kunnen zitten
 • Moeizaam wisselen van dichtbij naar veraf kijken en andersom

Wanneer u zich in deze klachten kunt herkennen, is de kans aannemelijk dat uw bril niet goed (meer) is. Bij Binnenhof Optiek controleren we graag uw ogen en de bril! Ongeacht of u de bril bij ons heeft gekocht, of welk merk of type glazen u gebruikt. Wij behandelen merken zoals Varilux Essilor, Hoya, Rodenstock en ZEISS, maar ook huismerken. Stap gerust binnen voor een vrijblijvend onderzoek en maak kennis met alles wat wij u aan oogzorg te bieden hebben.

Advies & Controle

Als specialist in multifocale brillenglazen, is de Binnenhof Optiek uw eerste aanspreekpunt. Aan de hand van uw klacht, gaan wij aan de slag om de exacte oorzaak te bepalen. U kunt kosteloos langskomen voor een brilcontrole, uitgebreid oogonderzoek of second opinion.

Bij uw bezoek, zijn er een aantal onderdelen die wij bekijken. Denk daarbij aan:

 • Accommodatie (leesvermogen)
 • Huidige montuur en brillenglazen
 • Oogbewegingen en convergentie
 • Ooggezondheid
 • Oogsterkte

Ook wanneer u nog geen bril draagt klachten ervaart, kunt u langskomen voor een vrijblijvend onderzoek. Loop gerust bij ons binnen of bel voor een afspraak. U kunt ons vinden aan de Binnenhof 56 in Rotterdam, winkelcentrum Binnenhof, nabij de Hesseplaats.